top of page

#ZODIAKPRESENTS

Täydentävä materiaali: Liquid Listening

Liquid Listening jatkaa cembalisti Marianna Henrikssonin ja koreografi Anna Mustosen yhteistyötä vanhan musiikin ja uuden tanssin parissa. Varhaisbarokin musiikin syntyaikoina 1600-luvun alkupuolella ajateltiin, että ilman värähtelystä koostuva ääni kykenee vaikuttamaan kehoon muokaten sen eri nesteiden tasapainoa.

Henrikssonin ja Mustosen yhteistyössä etsitään tapaa, jolla nämä keholliset käsitykset musiikista voisivat tulla näkyviksi ja tuntuviksi nykyajassa. He ajattelevat, että musiikin kuuntelu ja sen soittaminen voivat tulla ilmi tanssina, ja tämä tanssi voi olla mitä tahansa, myös sisäistä liikettä.

Liquid Listening on toteutettu Zodiak-nuoret-hankkeen puitteissa. Hanketta tulee Jane ja Aatos Erkon säätiö.

 

Katso koko video>>

Hanna Ahti

Hanna Ahti on helsinkiläinen taiteilija. Hän on toiminut tanssitaiteilijana companyissä ja free-lancerina sekä työryhmissä ja kollektiivisesti, niin ulkomailla kuin Suomessa vuodesta 2000. Esitysten tekijänä hän työskentelee usein yhteisohjauksellisissa työryhmissä, jotka tekevät teoksia teatteritiloihin, tanssi- ja esitystaiteen näyttämöille sekä muihin taidetiloihin. Taiteellisessa työssään Hanna pohtii usein itse esityksen tapahtuman taiteellisia ulottuvuuksia sekä esiintyjän työtä, sen absurdeja piirteitä unohtamatta. Hanna on rendezvous- taiteilijayhdistyksen jäsen.

Mikko Hyvönen

Mikko Hyvönen on tanssija ja koreografi, joka valmistui P.A.R.T.S. tanssikorkeakoulusta Brysselistä vuonna 2010 ja on sen jälkeen työskennellyt esiintyjänä ja koreografina monimuotoisissa projekteissa ja työryhmissä kansainvälisesti.

Anna Kupari

Anna Kupari on Hattulassa asuva tanssitaiteilija, joka on viime ajat keskittynyt seuraamaan pienen ihmisen kasvua sekä vuodenkiertoa vehreässä asuinympäristössään. Tanssikoulutuksen jälkeen hän on opiskellut Rosen-metodia ja tanssi-liiketerapiaa. Kupari kuuluu fema-taiteilijaryhmään, joka työskentelee Tampereen kaupunkitilassa. Eroksen tanssi syntyy hänelle liikkeen, musiikin ja yhdessäolon kaipuusta ja nautinnosta; myötäelosta, joka tuntuu ja liikuttaa, ja joka saa näkyä ja kuulua, tulla edelleen jaetuksi. Sen vuoksi se on hänelle unelmien työ.

Pie Kär

Pie Kär on Sipoossa asuva muunsukupuolinen tanssija ja koreografi. Hän on valmistunut tanssijaksi Amsterdamin Taideyliopisto AHK:sta 2014 ja koreografiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta 2020. Kär on toiminut Liikkeellä marraskuussa -festivaalin sosiaalisen koreografian dramaturgina 2020–2022 käyttäen medioinaan esitysinstallaatiota, esinesuunnittelua, äänikävelyä, työpajojen fasilitoimista sekä kompostointia. Käriä kiinnostavat taiteessa erityisesti sosiaalisen kestävyyden kysymykset.

Eleni Pierides

Eleni Pierides on vapaa tanssitaiteilija, joka työskentelee uuden taidetanssin parissa Keski-Pohjanmaalla. Hänen tavoitteenaan on kehittää ja edistää työllään alueellista tanssitaidetta, josta kertoo mm. vetovastuu koko vuoden 2020 mittaisesta DANCE ALL YEAR LONG KOKKOLA -hankkeesta. Eleni nauttii Taiteen edistämiskeskuksen myöntämästä taiteilija-apurahasta kuluvan vuoden loppuun saakka. Tammikuussa 2023 hän aloittaa työn Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen uutena toiminnanjohtajana.

Tuuli Lindeberg

Sopraano Tuuli Lindeberg tunnetaan erityisesti barokin ja oman aikamme laulumusiikin esittäjänä. Tuuli esiintyy ahkerasti maamme klassisen musiikin näyttämöillä ja festivaaleilla, ja tekee säännöllisesti yhteistyötä erityisesti suomalaisten säveltäjien kanssa. Esiintymistyönsä ohella Tuuli opettaa omien erikoistumisalojensa laulumusiikkia Sibelius-Akatemiassa sekä toimii Musica nova Helsinki -nykymusiikkifestivaalin taiteellisena johtajana.

Sirkku Rintamäki

Sirkku Rintamäki on monipuolinen laulaja, säveltäjä ja kirkkomuusikko, joka viimeistelee taiteellista luovaan virteen liittyvää tohtorintutkintoaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat muun muassa leikki, kehollisuus, intersubjektiivisuus, tilallisuus ja kosketus. Eri taidemuotojen yhdistäminen ja luova lähestymistapa musisointiin ovat lähellä hänen sydäntään.

Teppo Lampela

Teppo Lampela esiintyy sekä kontratenori- että baritoniäänellään renessanssin aikakaudesta vastikään sävellettyyn musiikkiin. Häntä kiinnostavat musiikin ja tekstin valot ja varjot, hiljaisuus melodiassa ja sisäinen meteli tauon hetkellä, tasapaino ja sen horjuttaminen.

Juho Punkeri

Juho Punkeri on niittänyt mainetta erityisesti vanhan musiikin ja liedin tulkkina. Hän esiintyy eri orkesterien ja kuorojen solistina, ja tekee yhteistyötä useiden muusikoiden kanssa. Vuonna 2016 Punkeri valmistui Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta. Tätä ennen hän suoritti toisen maisteritutkinnon pääaineenaan kirkkomusiikki. Musiikin tekemisessä Juho on kiinnostunut vilpittömästä ja aidosta lähestymistavasta.

Jussi Lehtipuu

Valmistuttuaan Taideyliopistosta ja Amsterdamin konservatoriosta baritoni Jussi Lehtipuu on esiintynyt ympäri Eurooppaa laajalla repertuaarilla. Viime vuosina hän on kantaesittänyt uusia nykymusiikkiteoksia Jamie Manilta (Gulbenkian Orchestra, Lissabon) ja Raphaël Cendolta (Silbersee, Amsterdam). Eri kokoonpanojen kanssa hän on myös yhdistänyt laulua, sellonsoittoa ja tanssia luodakseen uusia oopperailmaisun tapoja. Vanhaa musiikkia Lehtipuu on laulanut runsaasti erityisesti Alankomaissa, mutta myös Ranskassa Les Talents Lyriques'n ja Ensemble Matheuksen solistina.

Anne Pekkala

Anne Pekkala konsertoi ja levyttää säännöllisesti vakiokokoonpanojensa Ricercar Consortin, la Petite Banden, Ensemble Caravansérail’n ja Suomalaisen barokkiorkesterin kanssa, usein kamarimuusikkona ja konserttimestarin tai äänenjohtajan tehtävissä (mm. Concertgebouw Amsterdam, Pariisin filharmonia, Charles Bronfman Auditorium Tel Aviv; Folle Journée Tokio, Festival d’Aix-en-Provence, Utrecht Early Music Festival). Hän on valmistunut Pariisin konservatoriosta François Fernandez’n barokkiviululuokalta ja täydentänyt opintojaan Sigiswald Kuijkenin johdolla Brysselin kuninkaallisessa konservatoriossa.

Hannu Vasara

​​Uuden etsiminen ja uteliaisuus ovat tärkeitä viulisti Hannu Vasaralle. Hänen tärkeimpiin opettajiinsa kuuluvat Paavo Pohjola, Chaim Taub, Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch ja Kreeta-Maria Kentala. Hän on opiskellut barokkiviulua myös Enrico Gattin ja Enrico Onofrin kursseilla. Hannu konsertoi erilaisissa vanhan musiikin kokoonpanoissa kuten Suomalaisessa Barokkiorkesterissa ja Helsingin Barokkiorkesterissa. Hän on Doina Klezmer-yhtyeen perustajajäsen. Hannu on soittanut Radion sinfoniaorkesterissa vuodesta 1996 ja toimii tällä hetkellä orkesterin 2. viulun äänenjohtajana.

Hanna Pakkala

Hanna Pakkala on yksi ikäluokkansa monipuolisimmista alttoviulisteista sekä modernin että vanhan musiikin kentällä. Hän esiintyy yhtyeissä ja yksin kotimaassa sekä muualla Euroopassa, levyttää aktiivisesti kamarimusiikkia ja soolo-ohjelmistoa ja opettaa alttoviulunsoittoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Pakkala tavoittelee soitossaan yhä syvempää kehotietoisuutta, ilmaisun äärirajojen venyttämistä sekä virtaavaa vuorovaikutusta musiikin, muiden soittajien ja yleisön välillä. 

Louna Hosia

Louna Hosia on helsinkiläinen sellisti, gambisti, jouhikonsoittaja ja sahansoiton suomenmestari. Hosia on erikoistunut vanhaan musiikkiin sekä kantaesittänyt runsaasti suomalaisten nykysäveltäjien teoksia. Hosian laaja-alainen muusikkous on vienyt hänet kansainvälisille konserttilavoille, vierailevaksi äänenjohtajaksi kaupunginorkestereihin, soolosoittajaksi kotikaupunkinsa lähiöihin ja kamarimuusikoksi eri taiteenalojen festivaaleille.

Anna Rinta-Rahko

Basisti Anna Rinta-Rahko nauttii yhteissoitosta yhtä lailla sinfoniaorkesterin sointikylvyssä kuin gambaconsortin intiimiydessä. Sinfonia Lahdessa olevan päätyön lisäksi Rinta-Rahkoa

kiinnostavat erilaiset vanhan musiikin projektit ja niiden tarjoamat uudenlaiset tulokulmat musiikkiin. Eros-teoksessa Annan bassosoitin on gambaperheeseen kuuluva g-violone. Soitin on Benjamin Grießhaberin rakentama kopio venetsialaisen Ventura Linarolon violonesta vuodelta 1604.

Jani Sunnarborg

Jani Sunnarborg on erikoistunut vanhaan musiikkiin ja historiallisten fagottien soittoon Haagissa ja Pariisissa. Hän toimii sellaisissa yhtyeissä kuin Helsingin barokkiorkesteri, Les musiciens du Louvre, {Oh!} Orkiestra historyczna, Freiburgin barokkiorkesteri ja lukuisissa muissa. Jani on myös opiskellut cembalon ja urkujensoittoa, opettaa Sibelius-Akatemiassa ja esiintyy ajoittain barokkitanssijana. 

Eero Palviainen

Eero Palviainen aloitti luutunsoiton opiskelun Turun konservatoriossa, ja jatkoi opintoja Leif Karlsonin johdolla Sibelius-akatemiassa ja Hopkinson Smithin johdolla Schola Cantorum Basiliensiksessa, jossa suoritti diplominsa vuonna 1992. Palviaisen ohjelmisto ulottuu renessanssista barokkiin; soittimina renessanssiluuttu, vihuela, arkkiluuttu, teorbi, barokkikitara ja barokkiluuttu. Eero soittaa mm. yhtyeissä L’Arpeggiata, Arte dei suonatori Poznan, Battalia, Suomalainen barokkiorkesteri ja Helsingin barokkiorkesteri. Eero tunnetaan myös soitinrakentajana. 

Masi Tiitta

Masi Tiitta työskentelee koreografina, dramaturgina ja esiintyjänä uuden tanssin ja esitystaiteen aloilla. Esitysten tekijänä hän on kiinnostunut taiteidenvälisyydestä ja yhteistyöstä. Hänen teoksiaan on esitetty tanssin ja esitystaiteen näyttämöillä sekä kuvataiteen tiloissa.

Piia Rinne

Piia on puku- ja visuaalinen suunnittelija, joka on työskennellyt esittävän taiteen ja muotoilun

kentällä vuodesta 2000. Hän on suunnitellut pukuja teatteriin, oopperaan ja uuden tanssin

teoksiin sekä tekstiilejä Marimekolle. Piia on toinen osapuoli muodin ja taiteen raja-alueella

toimineesta RInne Niinikoski -suunnittelijakaksikosta.

Heikki Paasonen

Heikki Paasonen on helsinkiläinen valosuunnittelija, joka on opiskellut Teatterikorkeakoulun Valo- ja äänisuunnittelun laitoksella sekä The Hong Kong Academy for Performing Artsissa. Hänen tilallisia ja usein minimalistisia valosuunnitelmiaan on nähty laajasti nykytanssin puolella mm. Maija Hirvasen, Sonja Jokiniemen, Anna Mustosen, Sari Palmgrenin, Vera Nevanlinnan, Eeva Muilun, Jenni Kivelän, Elina Pirisen, Jana Unmussigin, Sanna Kekäläisen ja Deborah Hayn teoksissa. Paasonen voitti vuonna 2012 Valo- ja äänisuunnittelijoiden liiton Säde-palkinnon sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnon.

Timo Kurkikangas

Timo Kurkikangas on Sibelius-Akatemiasta valmistunut äänisuunnittelija, joka on tullut tutuksi työstään viimeisten yli 20 vuoden ajan useiden merkittävien kotimaisten ja ulkomaisten säveltäjien, orkestereiden ja organisaatioiden kanssa. Näiden yhteistöiden tuloksena on syntynyt satoja konsertteja pienistä klubikonserteista suurten konserttisalien surround-äänentoistoihin, kymmeniä sävellysten äänisuunnitteluja ja teknisiä toteutuksia, useita levytyksiä sekä festivaalien äänituotantoja.

Riiikka Thitz

Riikka Thitz on kuvataiteen ja esittävien taiteiden kentillä työskentelevä kuraattori, joka kuuluu i dolcin perustajajäseniin. Riikan projektit voivat olla esityksiä, näyttelyitä, paikkasidonnaisia teoksia tai tapahtumia, ja hän on kirjoittanut dramaturgiasta taiteidenvälisen työskentelyn työkaluna. Vuosina 2021–2023 hän kuuluu Helsingin kaupunginteatterin Nykyesityksen näyttämö -pilottiprojektin kuraattoriryhmään

Iiris Miettinen

Iiris Miettinen on esitystaiteilija ja kirjoittaja, joka työskentelee koreografian, runouden, tanssin ja ekologisen ajattelun parissa sekä näiden leikkauspisteissä. Häntä kiinnostaa kielen ja ruumiin välinen liike ja kosketus sekä yleisön, esiintyjän ja esityspaikan intiimi vuorovaikutus tai sekoittuminen toisiinsa. Iiris on valmistunut tanssitaiteilijaksi Danish National School of Performing Arts -koulusta.

Erno Seppälä

Erno on helsinkiläinen valo- ja videosuunnittelija. Hän opiskelee tällä hetkellä Taideyliopiston

Teatterikorkeakoulussa ja valmistuu teatteritaiteen kandidaatiksi vuonna 2023. Hän on kiinnostunut uusista teknologioista ja siitä, miten niitä voidaan hyödyntää esittävissä

taiteissa luoden immersiivisiä sekä visuaalisesti vaikuttavia teoksia. Häntä kiinnostaa koneen

ja ihmisen välinen interaktio, sekä sen synnyttämät loputtomat mahdolliset tulevaisuudet.

eROS

Marianna Henriksson, Anna Mustonen

Eros

6.-13.10.2022

TANSSIN TALO

ZODIAK

Zodiak – Uuden tanssin keskus on Helsingin ainoa nykytanssille omistautunut esitys- ja tuotantotaho. Zodiak haistelee valppaasti nykytanssin uusia tuulia ja tuo näyttämölle kiinnostavimmat tekijät ja tuoreimmat ajatukset. Zodiakin kursseilla ja muissa tapahtumissa pääset mukaan yhteisöön, johon jokainen on tervetullut omana itsenään.

Lisätietoja>> ZODIAK.FI

I DOLCI

 

i dolci on cembalisti Marianna Henrikssonin, koreografi Anna Mustosen ja kuraattori Riikka Thitzin vuonna 2020 perustama yhdistys, jonka tarkoituksena on kehittää ja tukea toimintaa tanssin, musiikin ja kuvataiteen välillä. 

i dolcin projektit voivat olla näyttämöteoksia, konsertteja, näyttelyitä, luentoja tai työpajoja, joita järjestämme ja tuotamme yhteistyössä eri taiteen alan toimijoiden kanssa. Toimintamme sijoittuu tanssin, musiikin ja kuvataiteen väleihin, niiden ennalta-arvaamattomia yhteen kietoutumisia ja toisistaan vaikuttumisia uteliaasti ja kriittisesti tarkastellen. 

i dolcin toiminta perustuu kysymiseen ja kuuntelemiseen. Työskentelymme on määrätietoista taiteen esittämisen tapojen, konventioiden, hierarkioiden ja työtapojen uudelleen ajattelua. 

Henriksson, Mustonen ja Thitz ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2017. Heidän ensimmäinen yhteistyönsä oli Maria-vesper (Zodiak - Uuden tanssin keskus ja Helsingin barokkiorkesteri, 2018). 

Lisätietoja>> IDOLCI.SPACE

TYÖRYhMÄ

Saapuminen

Tervetuloa Tanssin taloon, Suomen ensimmäiseen tanssille omistettuun esitys- ja tapahtumatilaan!

Tanssin talo sijaitsee Helsingin Ruoholahdessa osoitteessa Kaapeliaukio 3. Sisäänkäynti löytyy Kaapelitehtaan katetulta Lasipihalta, jonne on pääsy myös vastakkaisesta päädystä, osoitteesta Tallberginkatu 1. Katso tarkat saapumisohjeet.

Tanssin talossa vieraillessa kannattaa tutustua myös Kaapelitehtaan museoihin, kahviloihin, myymälään ja muihin palveluihin.

FIBO social media channels

  • Instagram
  • Facebook

HEMF social media channels

  • Instagram
  • Facebook

ZODIAK social media channels

  • Instagram
  • Facebook

I DOLCI social media channels

  • Instagram
  • Facebook

CREDITS

Koollekutsuminen ja kokonaisuus: Marianna Henriksson ja Anna Mustonen

Koreografia: Anna Mustonen

Musiikin johto, cembalo ja urku: Marianna Henriksson

 

Esiintyjät: Hanna Ahti, Mikko Hyvönen, Anna Kupari, Pie Kär ja Eleni Pierides, tanssi; 

Tuuli Lindeberg ja Sirkku Rintamäki, sopraano; Teppo Lampela, altto;

Juho Punkeri, tenori; Jussi Lehtipuu, basso;

Suomalainen barokkiorkesteri: Anne Pekkala ja Hannu Vasara, viulu; Hanna Pakkala, alttoviulu; Louna Hosia, sello; Anna Rinta-Rahko, violone; Jani Sunnarborg, dulcian; Eero Palviainen, luuttu ja barokkikitara

 

Dramaturgi: Masi Tiitta

Pukusuunnittelu: Piia Rinne

Valosuunnittelu: Heikki Paasonen

Äänisuunnittelu: Timo Kurkikangas 

Tuottaja: Riikka Thitz / i dolci

Työharjoittelu / tanssijantyö: Iiris Miettinen (Danish National School of Performing Arts / Den Danske Scenekunstskole)

Valosuunnittelijan assistentti: Erno Seppälä (Taideyliopiston teatterikorkeakoulu, VÄS) 

 

Pukuompelu: Veera Vuorisalo ja Anneli Partanen

Airbrush-maalaukset: Eija Koponen

Jussi Lehtipuun puku: Henrik Vibskov 

 

Tuotanto: i dolci, Zodiak - Uuden tanssin keskus, Suomalainen barokkiorkesteri, Helsinki Early Music Festival

Tukijat: Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Koneen säätiö, Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto, Taiteen edistämiskeskus 

Residenssi: Santarcangelo dei Teatri (IT) / Suomen Kulttuurirahasto 

Marianna Henriksson, Anna Mustonen: Eros

6.10.2022

TANSSIN TALO, ERKKO-SALI

19:00

Marianna Henriksson, Anna Mustonen: Eros

8.10.2022

TANSSIN TALO, ERKKO-SALI

19:00

Marianna Henriksson, Anna Mustonen: Eros

9.10.2022

TANSSIN TALO, ERKKO-SALI

15:00

Marianna Henriksson, Anna Mustonen: Eros

11.10.2022

TANSSIN TALO, ERKKO-SALI

19:00

Marianna Henriksson, Anna Mustonen: Eros

12.10.2022

TANSSIN TALO, ERKKO-SALI

19:00

Marianna Henriksson, Anna Mustonen: Eros

13.10.2022

TANSSIN TALO, ERKKO-SALI

19:00

PREMIERE

Kesto: 80min.

Taiteilijatapaaminen ti 11.10. esityksen jälkeen

LaulutEkstit

Barbara Strozzi: Canto di bella bocca (Giulio Strozzi) 

Tarquinio Merula: Sentirete una canzonetta

Barbara Strozzi: L’amante modesto  (Giulio Strozzi)

Claudio Monteverdi: Ohimè il bel viso (Francesco Petrarca)

Giovanni Felice Sances: Filli mirando il cielo (Ottavio Rinuccini) 

Barbara Strozzi: Godere e tacere (Giulio Strozzi)

Giovanni Felice Sances: Tirsi morir volea (Giambattista Guarini)

Strozzi: Lagrime mie (Pietro Dolfino)

Marco da Gagliano: Nudo arcier (Ottavio Rinuccini)

Tarquinio Merula: Foll’è ben che si crede 

Uskon, että Eros-produktiosta on tulossa sekä tekijöille että kokijoille harvinaislaatuinen, moniaistinen ja kokonaisvaltainen kokemus niin järjen, tunteiden kuin kehon tasolla. Mikä voisi olla mahtavampaa?

Tuuli Lindeberg - Sopraano

Meidän yhteistyössä kiinnostavaa on ollut etsiytyä sinne, missä tanssi ja musiikki voisivat tosiaankin hakeutua toistensa läheisyyteen ja vaikuttaa toisiinsa. Ajattelemme, että Eros on myös siellä tanssin ja musiikin välissä, siinä miten tanssi ja musiikki haluavat toisiaan ja kurkottavat toisiaan kohden. Miten intiimiys voisi asettua kahden eri taiteenalan välille.

Anna Mustonen - Koreografi

eROkSeSTA

Kreikan sana eros merkitsee ’halua’, ’puutetta’, ’kaipuuta sitä kohtaan, mikä puuttuu’. Rakastaja haluaa sitä, mitä hänellä ei ole. Hänen on määritelmällisesti mahdotonta saada sitä, mitä hän haluaa, jos se hänen sen saatuaan muuttuu joksikin, mitä häneltä ei enää puutu. (Carson 2022, 20.)

 

Esityksemme ajatteleminen alkoi Anne Carsonin kirjan Eros, katkeransuloinen lukemisesta. Runoilija ja antiikintutkija Carson kirjoittaa, että eros tarkoittaa puuttumista. Eros on sen haluamista, mikä ei ole läsnä. Etäisyyden ylitse kurkottaminen on eroottisen halun edellytys ja liikuttaja. Eros on katkeransuloista, siihen liittyy aina paradoksi tai ambivalenssi, nyt, ‘ei-vielä’, ja vielä. 

 

Carsonin teksti on saanut meidät ajattelemaan erosta tanssissa ja musiikissa kurkotuksina ja hellityksinä, jännitteen rakentumisina ja niiden purkautumisina. Eros on kurottautumista myös tanssin ja musiikin välillä, siinä miten olemme yhdessä tällä näyttämöllä. Se on - - kurottautumista vielä tuntematonta merkitystä kohti. Tämä on ele, joka ei koskaan aivan yllä perille, katkeransuloinen (Carson 2022, 178).

LUE KOKO TEKSTI>>

Marianna Henriksson

Cembalisti Marianna Henriksson opiskeli Sibelius-Akatemiassa (MuM 2010) ja Berliinin Universität der Künstessä (Konzertexamen 2012). Hän esiintyy useiden yhtyeiden jäsenenä ja solistina sekä Suomessa että ulkomailla. Marianna työskentelee mielellään useiden musiikinlajien ja taiteidenvälisyyden parissa. Hänen työnkuvaansa ovat kuuluneet mm. uuden cembalomusiikin kantaesitykset ja -levytykset, kansanmusiikkisovitukset, breakdance-show’n maailmankiertue sekä oopperaproduktioita Monteverdistä Stravinskyn kautta Saariahoon. Mariannan sydäntä lähellä on erityisesti 1600-luvun musiikki ja sen koko kehoon vaikuttava affektiivisuus.

Anna Mustonen

Anna Mustonen on koreografi ja tanssija, jonka töitä on nähty tanssin ja esittävän taiteen näyttämöillä vuodesta 2007 lähtien. Anna työskentelee mielellään pitkäkestoisissa ja taiteidenvälisissä prosesseissa, joissa yhteistyön ja esittämisen tapojen uudelleen ajattelulle on aikaa. Hän työskentelee kuuntelun, tunnun, huomaamisen ja ei-tietämisen kautta. i dolcin lisäksi Anna on mukana rendezvous-taiteilijayhdistyksen toiminnassa sekä kuuluu tanssikoulu Tanssivintin johtajistoon.

kiitOksET

Aila ja Haris Pierides, Aleksanterin teatteri, Anneli Kojo, Arto ja lapset,Jan Forsström, Kirsti Kojo ja Juha Suomalainen, Pekka Mustonen, Rea-Liina Brunou, Satu Herrala, Topi ja lapset.

Eros on osa Zodiak - Uuden tanssin keskuksen, Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO), Helsinki Early Music Festivalin ja i dolcin ohjelmistoja.

I DoLCI

Marianna Henrikssonin ja Anna Mustosen pitkäjänteinen ja kunnianhimoinen yhteistyö tanssin ja musiikin välisten suhteiden äärellä on kestänyt jo viisitoista vuotta. Heidän edellinen suurimuotoinen varhaisbarokin musiikkia ja uutta tanssia yhteen tuova esityksensä oli Maria-vesper, joka sai ensi-iltansa osana Zodiak - Uuden tanssin keskuksen ja Helsingin barokkiorkesterin ohjelmistoja vuonna 2018. Työparille myönnettiin samana vuonna Esittävien taiteiden valtionpalkinto. Yhdessä Riikka Thitzin kanssa he kuuluvat i dolcin 

perustajajäseniin.

HELSINKI EARLY MUSIC FESTIVAL

Helsinki Early Music Festivalia järjestää Encanto Music ry. Encanto tuo yhteen eri alojen taiteilijoita eri maista ja kokeilee erilaisia tuotanto- ja taiteentekotapoja. Kansainvälinen verkostoituminen ja vapaan kentän taiteilijoiden työllistyminen sekä koskettavien taide-elämysten ja yhteisöllisten kokemusten tarjoaminen ovat tärkeitä arvoja.

Festivaalin pääjärjestäjän Encanto Music -yhdistyksen yhtenä vahvoista tavoitteista on luoda puitteita eri maista saapuvien taiteilijoiden väliselle yhteistyölle. Rajapinnoilla syntyy uusia ideoita ja päästään yllättävien kokemusten äärelle välillä onnistuen välillä törmäillen. Kitkapinnassa kipinöi, se heittää uusiin suuntiin. Encanton projekteissa on ollut mukana taiteilijoita yli 20 maasta kuten Australia, Belgia, Bulgaria, Chile, Englanti, Espanja, Hollanti, Itävalta, Japani, Norja, Peru, Puola, Ruotsi, Saksa, Suomi, Unkari, Venäjä, Vietnam, Viro, Yhdysvallat...

Lisätietoja>> HELSINKIEARLYMUSICFESTIVAL.FI

FINNISH BAROQUE ORCHESTRA (FiBO)

Vuonna 1989 perustettu Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) on vakiinnuttanut asemansa osaksi suomalaista orkesterikenttää. FiBO on vuosien varrella työskennellyt alan merkittävimpien solistien ja liidereiden kanssa monipuolisen ohjelmiston parissa. Ytimessä on barokkimusiikki, mutta orkesteri tarttuu usein myös muiden aikakausien teoksiin varhaisbarokista aina varhaisromantiikkaan asti. Orkesterilla on myös käynnissä projekti, jossa Jean Sibeliuksen teoksia soitetaan samankaltaisilla soittimilla, joille säveltäjä musiikkinsa kirjoitti. FiBO soittaa myös barokkiorkesterille sävellettyä uutta musiikkia ja on kantaesittänyt useita tilaamiaan teoksia. Ydinkokoonpanon muusikot esiintyvät usein myös kamarimuusikkoina. Laajimmillaan orkesteria kuullaan sinfoniaohjelmiston parissa tai oopperaesityksissä.

Lisätietoja>> FIBO.FI

bottom of page