top of page

#ZODIAKPRESENTS

Olli Lautiola

Olli Lautiola on Helsingissä freelancerina toimiva tanssija, opettaja ja äänisuunnittelija. Hän on valmistunut Tanssin kandidaatiksi Tukholman Dans och cirkushögskolanista vuonna 2017. Tanssijana hän on esiintynyt eri ryhmien kanssa sekä ollut osana tuottamassa monia freelancerproduktioita. Hänet on myös nähty musiikkivideoilla. Hän on työskennellyt muun muassa Iiro Näkin, MP-Kollektiivin, Milla Koistisen, Miguel Gutierrezin ja Benoît Lachambren teoksissa. Sessions on Ollin ensimmäinen yhteistyö Carl Knif Companyn kanssa.

 

Äänisuunnittelijana hän työskentelee pääasiassa näyttämötaiteen parissa, mutta on tuottanut ääntä myös installaatioiden, elokuvamusiikin sekä mainosten muodossa. Muusikkona hän toimii myös Kahdeksan Vuodenaikaa yhtyeessä. Näyttämöteoksia hän on tuottanut viimeisimpänä Tiia Kasuriselle, Mikko Niemistölle, Duarte Valadaresille ja Miguel Gutierrezille.

 

Opettajana hän on toiminut niin alkeistason oppilaiden kuin ammattilaistenkin kanssa. Hän opettaa nykytanssia, tanssiakrobatiaa, lattiatekniikkaa, parityöskentelyä ja improvisaatiota. Opettajana hän on ollut muun muassa Helsinki Dance Companyn aamutunneilla, Kinetic Orchestran workshopeilla, Tanssille ry:llä, Vantaan tanssiopistolla ja Tanssivintillä.

bottom of page